0

Milyen is a futonágy?

Ha futonágyról beszélünk, akkor érdemes tudni, honnan is ered ez a fajta ágy. Japánban használtak először futont, ami tömött matrac és egyéb ágyneműk, kiegészítők voltak. A nálunk is használatos futonágyak ennek mintájára és ötletére készülnek napjainkban. Különlegesebb ágy típusnak számít, kinézetre pedig nagyon esztétikus látványt nyújt.

Japánban a futont alváskor a földre ágyazták, ezen aludtak az emberek, reggel felkelve, viszont könnyen összehajtogatták, és elrakták, így több hely, és nagyobb tér maradt az amúgy hálószobának is használt szobában. Egyik leglényegesebb jellemzője, hogy kinyitott állapotban jóval keményebb fekvőfelületű mint a nálunk használatos matracok.

Futonágy

Futonágy

Jellemzője a keményebb fajta matrac, valamint, hogy egy rendes ágyhoz viszonyítva, jóval alacsonyabb. Lényeges eltérés még, hogy a nálunk is használatos futonágyak összecsukhatóak is lehetnek,így akár kanapéként is használhatják, szemben az eredeti összehajtogatható változattal.

Mindenhol olvasni lehet, hogy a kemény matracok egészségesebbek,mint a rendes puha, süppedős matracok, annak ellenére, hogy sokan kényelmetlennek találják őket. A futonágyaknak is vannak már olyan változatai, amikhez az ember olyan matracot választ, ami megfelel a kényelmének, de érdemes kipróbálni az ezekre az ágyakra jellemző kemény, vékony matracot, hátha néhány éjszaka után már megkedvelik, és megfelelően ki tudják magukat pihenni rajtuk éjszakánként.

  
Iktatva: Futon

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Ágyak 2012