0

Milyen egy jó babaágy?

A megfelelő babaágy kiválasztásánál a legfontosabb szempontok egy szülőnek, hogy biztonságos legyen, ezen kívül viszont jó ha praktikus is, és esztétikus látványt is nyújt a berendezett gyerekszobába. A hatalmas kínálatok között vannak különböző szélességű és hosszúságú babaágyak, így mielőtt vásárolni indulnának, előre mérjék le, mekkora helyet szánnak az ágynak.

A különböző, előre legyártott kiságyak között vannak olyanok, amelyek újszülött kortól egészen 4-5 hónapos korig jók, így ezeknek a magassága az ágyrácsnál nem állítható. Ha viszont, nem akarnak az első pár évben több babaágyat is elfogyasztani, akkor érdemes olyat venni, melynek mélységét több fokozatban lentebb vehetik, majd később pedig sima gyerekággyá lehet alakítani a rácsok nélkül.

Babaágy

Babaágy

Fontos, hogy milyen matracot akarnak venni a babaágyba. A választék ebben is nagy, kezdve a típusától, egészen a kedves babáknak való mintázatig. Arra figyeljenek azért, hogy matracvásárlás előtt tudják a babaágy méreteit, és annak megfelelően válasszák ki a legmegfelelőbbnek tűnő matracot az ágyba, mert babamatracok között is több méret létezik.

Figyelni kell még a babaágy rácsai közötti távolságra, mely maximum 6 cm lehet, hogy még véletlenül se szorulhasson a rácsok közé babájuk feje. Erre manapság már a gyártók is nagyon figyelnek, de ha véletlen ismerőstől kapnának régebbi típusú ágyat, tudják mire kell figyelni. Vásárlásnál érdemes előre látónak lenni, és olyan babaágyat választani, melynek rácsai kivehetőek, hogy később már szabadon mozoghasson ki-be az ágyból gyermekük.

  
Iktatva: Babaágy

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Ágyak 2012