0

Miért is jó a memória matrac?

Korunk egyik legnagyobb találmányának is tartják a memória (angolul memory), vagy más néven az emlékező matracokat. A matrac megalkotásának a története egészen a NASA-ig vezethető vissza, akik az űrben lévő embereiknek rakták be a székeikbe a matracot, hogy csökkentsék a nyomást, amit le és felszálláskor éreztek. Ezt a technikát adta ki a NASA kereskedelmi célra.

A memória matrac követi az emberi test vonalát fekvés közben úgy, hogy azt egyenletesen támassza alá minden pontban, a nyomás különbségeket pedig a lehető legjobban eloszlassa. Ezek különösen fontosak a test azon pontjain, amikre a legnagyobb nyomsás nehezedik, és amik fájni szoktak reggelente, ha nem megfelelő a fekvőfelületük. Ilyen például a csípő, a hát, vagy a fej.

Memória matrac

Memória matrac

Ha ezt a matracot választják ágykeretükbe, vagy ilyen feltétet már a meglévő ágyukra, akkor számos előnnyel számolhatnak, ami a matrac mellett szól. Egyrészt, mivel csökkenti a nyomást a testen alvás közben, így sokkal kipihentebbek lehetnek reggelente, és nem kell attól tartaniuk, hogy megint fájó derékkel, vagy háttal kell ébredniük. Valamint, azon felül még, hogy kényelmes rajta a fekvés, javulhat az egybefüggő alvás mennyisége és minősége is.

Ezeknek a matracoknak, ha jobban rákeresnek az interneten, láthatják, hogy magasabb az áruk, mint a piacon lévő többi matracnak. Azonban, ha matracot vásárolnak, akkor érdemes mindig több pénzt kiadni a minőségre, mert hosszútávon, mikor kipihenten és frissen kelnek ki a memória matracos ágyukból, úgy fogják érezni, hogy megtérült
a befektetett pénz.

  
Iktatva: Memória matrac

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Ágyak 2012