0

Mekkora legyen a kiválasztott franciaágy mérete?

Amikor franciaágy vásárlásán gondolkodnak, a típusának kiválasztása után talán a legfontosabb dolog, hogy mekkora méretűt vegyenek.  Annak ellenére, hogy a legtöbben egy hatalmas franciaágyra vágynak, mindig mérjenek abba a szobába, ahova a franciaágyat szánják, hisz ilyenkor nem csak az ágyat kell jól elhelyezni, de még számos bútordarabnak is gyakran helyet kell találniuk.

A leggyakoribb három méret, amelyeket a gyártók előszeretettel gyártanak a következőek: 160cm x 200cm;  180cm x 200cm;  200cm x 200cm. Ezek közül általában mindenki tud a saját kedvére való és a lakása számára is megfelelő méretű franciaágyat választani. Ezek közül a méretek közül egyaránt választhatnak a kárpitos szövetű franciaágyak és az ágykeretes franciaágyak közül.

Franciaágy

Franciaágy

Előfordul azonban, hogy valaki vagy pusztán kényelmi, vagy valamilyen testi adottsága miatt, de ezeknél a méreteknél vagy szélesebb, vagy hosszabb franciaágyat szeretne.  Ma már ez sem lehet akadály, sok gyártó foglakozik egyedi igényekkel, és szívesen készít a vevő számára megfelelő méretű ágyat.  Minden ez persze jóval drágább lehet, mint ha egy sima,  szabvány méretű franciaágyat vennének.

Amikor a méretet választják, mindenképp tudják a leendő szoba méreteit, hogy hova akarják a szobán belül a franciaágyat, valamint, hogy egy, vagy két ember fog-e az ágyon aludni. Fontos, hogy a franciaágyat úgy helyezzék el, hogy mind a két oldalán le lehessen szállni róla, így egy keskeny szobába a legnagyobb méretű franciaágy akár gondot is okozhat.  A legfontosabb tehát a méretválasztásnál, hogy elhelyezése ne akadályozza magukat az ágyon kívüli közlekedésben.

  
Iktatva: Francia

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Ágyak 2012