0

Kanapé: milyen anyagút érdemes választani?

Mint minden bútordarabnál, így a kanapénál is át kell gondolni vásárlás előtt, hogy milyen anyagú legyen a vázon lévő kárpit. Hogy miért fontos ez? Azért, mert nem mindegy, hogy hova veszik azt a kanapét, és milyen intenzíven lesz használva.

A bőr kanapék nagyon mutatósak, és igazán fel tudnak dobni egy szobát. Mivel azonban a bőrkanapék ára igen borsos, így ezt a fajta kényes anyagú kanapét nem ajánlatos venni kisgyerekes családoknak, ahol könnyen leönthetik, kiszakíthatják játék közben, vagy akár véletlenül összefirkálhatják a gyerekek. Nem érdemes még olyan lakásba megvenni, ahol mindennap, és sokszor van használva, például ezen alszanak, nap mint nap.

Bőrkanapé

Bőrkanapé

Egy sima textillel bevont kanapét, sokkal könnyebb tisztán tartani, tisztítószerek használatával könnyen újjá lehet varázsolni őket, a minden napos használatból adódó “balesetek” miatt. Ez már egy bőr kanapénál nem mondható el, nehezebb tisztítani. Mivel a sima kanapék ára jóval alacsonyabb a bőrkanapékhoz viszonyítva, így ha valami sérülés éri, akkor talán kevésbé is fáj az ember szíve miatta.

Textil kanapénál is fontos azonban, hogy milyen színűt, mintázatút választanak. Egy fehér, vagy nagyon világos színű kanapé igen merész választás, hiszen ezen a kényes színen nagyon könnyen meglátszik a kosz, a piszok. Sokan éppen ezért szeretik a sötétebb, sűrűbb mintájú kanapékat, hiszen ha ezeken lesz egy apróbb folt, vagy szakadás, akkor az kevésbé szembetűnő, mint egy világosabb, egyszínű
kanapén.

  
Iktatva: Kanapé

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Ágyak 2012