0

Kanapé: egy megoldás nem csak alvásra

Helytakarékossági szempontból érdemes elgondolkodni, hogy szüksége van-e a családnak egy külön ágyra, vagy egy olyan megoldást választanak, ami éjjel fekvőfelület, nappal viszont ülőalkalmatosság is lehet. Ha szimpatikus az ötlet, akkor válasszák a kanapéágyat!

Vásárláskor mérlegelni kell, hogy vendégágy lesz-e, vagy épp állandó fekhely, hiszen kényelmi szempontból nem mindegy, hogy csak alkalmanként kell aludni rajta, vagy minden este ezen hajtják álomra a fejünket. A választékban két vagy több személyes méretű is létezik, és a legtöbb kanapét már úgy gyártják, hogy garnitúraként az egyik rész ágynemű tárolóval is rendelkezzen.

Kanapé

Kanapé

Több változat közül is lehet választani. Az egyik  például a sarok kanapé, a másik a kinyitható kanapé. Ha az utóbbit szeretnék, akkor fontos szempont lehet a nyitási irány, melyben előre illetve oldalra dőlő fazonok közül választhatnak. Szűk helyen, kis téreben nagyon fontos lehet, melyik fajtája nem veszíti el a funkcióját, melyiket tudják kihasználni. Fontos még a kárpit színe. Egyrészt illeszkedjen a már meglévő bútordarabok közé, másrészt az anyaga mennyire kényes a mindennapi családi (gyermek) használatra. Valamint nem hátrány, ha kaphatnak a kanapé mellé illő kiegészítő bútordarabokat, hogy harmonizáció uralkodjon a szobában.

Legnagyobb előnye talán a kanapé ágyaknak, hogy egy ülőgarnitúra részeként is megkaphatják, mellyel így rögtön fotelekhez is jutnak, ezzel segítve a szinte kompletten berendezett szoba képét. Néhány nagy, vagy épp kis díszpárnával pedig a lakásuk, szobájuk dísze is lehet egy jó kanapé.

  
Iktatva: Kanapé

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Ágyak 2012