0

Hintaágy: amikre figyelni érdemes vásárláskor

Egy jó hintaágy remek kikapcsolódási és pihenési lehetőséget biztosíthat, mindazoknak, akik a meleg beálltával sok időt töltenek kertjükben. Nem csak leülni lehet rá, és megpihenni rajta kicsit a kerti munkák közepette, de sütögetések, vagy nyaralások alkalmával akár aludni is lehet rajtuk egy jót. Egy kutatás, ugyanis kimutatta, hogy a hintaágyban való alvás jobb minőségű, és a ringató mozgástól gyorsabban el lehet aludni.

A legtöbb manapság piacon lévő jó minőségű hintaágy vagy fából készül, vagy fémvázas. Nagy különbségek nem igazán vannak. Aki nem kedveli a fémes anyagokat, és inkább a természetesség híve, azoknak inkább a fa hintaágyak valók, és nem is kel attól félni, hogy egy eső alkalmával kint  felejtett hintaágy berozsdásodna. Aki viszont inkább a modernebb anyagokat, és külsőt kedveli, azoknak a fémvázas hintaágy való.

Hintaágy

Hintaágy

Általában miden hintaágy vásárlásakor nem csak a hinta vázát kapják meg a vevők, de minden ágyhoz hozzátartoznak a párnák is. Ezeket különböző méretben és színben külön is meg lehet vásárolni. Több méretben készítenek hintaágyat, ha valaki alvásra is akarja használni, akkor inkább már a három személyeset érdemes megvásárolni. A kényelemnél tartva fontos, hogy olyan fajtát válasszanak, amely már alapból rendelkezik napellenzővel.

Amikor hintaágyat vesznek, figyeljenek néhány praktikus dologra, amely később használat közben nem okoz bosszúságot. Így nézzék meg, hogy a hintaágy lábai ne végződjenek lehetőleg rúdba, hanem inkább fektetett T alakban legyenek kialakítva, így meggátolják a földbe süllyedés lehetőségét. Nézzék meg, hogy megfelelő-e a választott méret, valamint kényelmi szempontokat előre figyelve azt is, hogy a háttámlája több fokozatban dönthető-e.

  
Iktatva: Hintaágy

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Ágyak 2012