0

Használt franciaágy: venni vagy nem venni?

Az aukciós oldalaknak és az interneten, ingyenesen hirdethető oldalaknak hála, egyre több mindent lehet jó áron, és alig használtan megkapni. Érdemes keresgélni az ágyak között is, hiszen nagyon szép franciaágyakra is lehet bukkanni. Azonban pár dologra mindenképp figyeljenek, ha úgy döntenek, hogy használt ágyat vásárolnak.

Nézzük példának a franciaágyat, hiszen az egyik legnépszerűbb ágydarab, mind pároknak, mind egyedülállóknak egyaránt. Elsősorban külsőre vegyék szemügyre a franciaágyat, ha szövetes franciaágy, hogy mennyire kopott, esetleg  szakadt-e a felülete, és van-e rajta olyan folt, amit már nem lehet eltávolítani. Ha ezek megfelelnek, érdemes kipróbálni, és ráfeküdni az ágyra, hiszen ennél a típusnál, ha ki van feküdve valamelyik oldala, akkor az egész ágy használhatatlanná válik.

Használt franciaágy

Használt franciaágy

Ha ágykeretes franciaágyat néznek, akkor nézzék meg magát az ágykeretet, nem e törött, vagy repedt valamelyik része, illetve mennyire sérült kinézetre az ágy váza. Ha van hozzá matrac, akkor itt is érdemes próbafekvést végezni rajta, és ha kényelmetlen a már használt matrac, akkor dönthetnek úgy is, hogy csak az ágykeretet kérik, és új matracot vesznek a franciaágyukhoz.

Egy alapos áttakarítás után igazi kincsekre is bukkanhatnak, mely annak ellenére, hogy olcsó volt, igenis sokáig használható ágyként fog működni, és használt ágyvásárlásnál még az alkudás lehetősége is fenn áll. Talán a legjobb megoldás ilyen ágyat venni olyan helyre, amit esetleg nem minden nap használnak: albérletbe, vagy nyaralóba, esetleg a vendégszobába vendégágynak.

  
Iktatva: Francia

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Ágyak 2012