0

A lépcsős vagy a létrás emeletes ágy a jobb?

Ha már emeletes ágy mellett döntöttek gyereküknek a gyerekszobába, akkor két változat közül választhatnak. A lépcsős emeletes ágy és létrás emeletes ágy között. Vásárlás előtt mindenképpen döntsék el, hogy melyik ágyra feljutási mód a szimpatikusabb mind Önöknek, mind pedig gyermeküknek. Mind két változatnak vannak előnye, de hátrányai is. Éppen ezért mikor a két emeletes ágy között vacillálnak, akkor a legfontosabb dolog, amit figyelembe érdemes venni, az a gyerek életkora. Egy meredekebb létrán talán nehézkesebb lenne fel-le közlekednie egy apróságnak, mint egy lépcsős változaton, ahol a korlátba tud kapaszkodni.

Nézzük először a létrás emeletes ágy előnyeit és hátárnyait. Előnye, hogy kevesebb helyet foglal a szobában, mint a lépcsős emeletes ágy, és egy nagyobb gyerek már könnyen és gyorsan fel és le tud rajta mászni. Hátránya, hogy kicsiknek még veszélyesebb és nehézkesebb rajta a közlekedés, és mivel sok ilyen típusú emeletes ágynál nagy a távolság a létra legfelső foka és a matrac között, így nem nagyon lehet megkapaszkodnia a gyereknek.

Emeletes ágy létrával

Emeletes ágy létrával

A lépcsős emeletes ágy előnye, hogy annak ellenére, hogy több helyet foglal, mégis helytakarékos megoldás, hiszen a leleményes tervezőknek hála a lépcsők is úgy vannak kialakítva, hogy pakolni lehessen beléjük. Ha pedig csúszásgátlót ragasztanak rájuk, akkor még biztonságosabbá tehetik. Hátránya, hogy a lépcső rész is helyet foglal, ami egy pici szobában akár gondot is okozhat, valamint egy kisebb gyereknél a lépcsőn való közlekedés is rejt veszélyeket.

Mind a két típusú emeletes ágynál tehát vannak pozitív és negatív tulajdonságok. A legfontosabb, hogy a gyermeket gondosan tanítsák meg a fel és lejutásra, gyakorolja be alaposan a mozdulatot, így ha este félálomban akar lejutni az emeletes ágyról akkor se lehet probléma.

  
Iktatva: Emeletes

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Ágyak 2012