0

A jó gyerekágy tulajdonságai

Minden szülő számára fontos, hogy gyermekeit ne csak nappal, de éjjel is biztonságba tudhassa, miközben alszik. Ennek a titka, a jó gyerekágy kiválasztása, melyben épp olyan gondosnak kell lenni, mintha saját maguknak választanának fekvőhelyet.

Egy jó gyerekágynak sok mindent kell tudni: illeszkednie kell a gyerekszobába mind méretileg, mind pedig formailag. Fontos még, hogy biztonságos legyen, de ne csak alvás közben. Ennek érdekében mindig nézzük meg az élek legömbölyítettek-e, az anyaga jól eldolgozott-e, stabil, nagy strapa bírású-e, és könnyen össze vagy épp szét lehet-e szerelni. Mikor gyerekágyat választunk, fontos hogy a gyermek életkorát is nézzük, és ha esetleg kicsi még, vagy hajlamos éjszaka sokat forgolódni, mozgolódni, akkor mindenképpen vegyünk az ágyhoz tartozó, vagy épp rá szerelhető leesés gátlót.

Gyerekágy

Gyerekágy

Célszerű még a gyerek leendő ágyánál figyelembe venni az ágynemű elpakolást is, és egyből olyan fekhelyet keresni, ami alapból rendelkezik ágyneműtartóval. A két legnépszerűbb fajtája, a gurulós tároló, mely olcsóbb, de könnyen összekaristolhatja a padlót, vagy épp nyomot hagyhat a szőnyegen, a másik pedig a felemelhető változat, mely drágább, viszont ad az ágynak még így egy plusz stabilságot is.

Érdemes azonban gyermekeink kívánságát is előtérbe helyezni, mikor a gyerek ágyak között keresgélünk, hiszen mégis csak az övék lesz. M már rengeteg féle képen akarnak a gyártók a gyerekek kedvébe járni, épp ezért találkozhatunk autós ággyal, hajó alakú ággyal, vagy épp különböző színekben pompázó mesehősös ággyal.

  
Iktatva: Gyerekágy

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Ágyak 2012